Tarieven

De bijdrage in de kosten hangt af van het (gezamenlijke) inkomen. Als tweeverdiener heeft u recht heeft op Kinderopvangtoeslag (KOT) via de Belastingdienst, als eenverdiener komt de toeslag via de gemeente.

1. Kinderopvangtoeslag met of zonder VVE-indicatie
U heeft recht op kinderopvangtoeslag als:
* beide partners werken
* u een alleenstaande ouder met inkomen bent
* u studeert (een door DUO erkende studie)
* u een traject volgt om werk te vinden
* u een verplichte inburgeringscursus volgt

Met een VVE-indicatie betaalt u 2 dagdelen (max. 7 uur). Het 3e dagdeel wordt betaald door de gemeente Ede.

Kinderopvangtoeslag kunt u aanvragen tot 3 maanden na de maand waarin uw kind voor het eerst naar Benjamin gaat. Wacht daarom niet te lang. Ga naar https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/

De hoogte van de te betalen bijdrage aan Benjamin is afhankelijk van het aantal uren dat uw kind per week komt. U betaalt Benjamin €8,17 per uur en via de Belastingdienst ontvangt u kinderopvangtoeslag. Benjamin is 40 weken per jaar geopend. U betaalt een vast bedrag per maand. Wij incasseren rond de 29e van de maand, dus achteraf.

let op: per 1 januari 2021 wordt het uur tarief € 8,46. Het betreft hier een wijziging van het Besluit kinderopvangtoeslag in verband met de indexatie van de toetsingsinkomens en de maximum uurprijs voor de dagopvang.

2. Ouderbijdrage van de gemeente met of zonder VVE-indicatie
U kunt gebruik maken van de ouderbijdrage van de gemeente als:
* u eenverdiener bent (kostwinnersgezin)
* u alleenstaande ouder bent zonder betaald werk

U komt in aanmerking voor de gemeentelijke toeslag als u kunt aantonen dat u niet in aanmerking komt voor de kinderopvangtoeslag.
Hiervoor kunt u de verklaring Verklaring geen recht op kinderopvangtoeslag voor peuteropvang gebruiken en u dient een inkomensverklaring van de Belastingdienst toe te voegen. Deze zijn op te vragen bij de Belastingdienst via www.belastingdienst.nl of telefonisch via 0800 0543.