Tarieven

De bijdrage in de kosten hangt af van het (gezamenlijke) inkomen. Als tweeverdiener heeft u recht heeft op Kinderopvangtoeslag (KOT) via de Belastingdienst, als eenverdiener komt de toeslag via de gemeente.

1. Kinderopvangtoeslag met of zonder VVE-indicatie
U heeft recht op kinderopvangtoeslag als:
* beide partners werken
* u een alleenstaande ouder met inkomen bent
* u studeert (een door DUO erkende studie)
* u een traject volgt om werk te vinden
* u een verplichte inburgeringscursus volgt

Met een VVE-indicatie betaalt u 2 dagdelen (max. 7 uur). Het 3e dagdeel wordt betaald door de gemeente Ede.

Kinderopvangtoeslag kunt u aanvragen tot 3 maanden na de maand waarin uw kind voor het eerst naar Benjamin gaat. Wacht daarom niet te lang. Ga naar https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/

De hoogte van de te betalen bijdrage aan Benjamin is afhankelijk van het aantal uren dat uw kind per week komt. U betaalt Benjamin €8,46 per uur en via de Belastingdienst ontvangt u kinderopvangtoeslag. Benjamin is 40 weken per jaar geopend. U betaalt een vast bedrag per maand. Wij incasseren rond de 29e van de maand, dus achteraf.

2. Ouderbijdrage van de gemeente met of zonder VVE-indicatie
U kunt gebruik maken van de ouderbijdrage van de gemeente als:
* u eenverdiener bent (kostwinnersgezin)
* u alleenstaande ouder bent zonder betaald werk

U komt in aanmerking voor de gemeentelijke toeslag als u kunt aantonen dat u niet in aanmerking komt voor de kinderopvangtoeslag.
Hiervoor kunt u de verklaring Verklaring geen recht op kinderopvangtoeslag voor peuteropvang gebruiken en u dient een inkomensverklaring van de Belastingdienst toe te voegen. Deze zijn op te vragen bij de Belastingdienst via www.belastingdienst.nl of telefonisch via 0800 0543.